Alina Baiasu

Profesor lb. engleza

linie portocalie

Pasiunea mea cea mai mare a fost si a ramas limba engleza. Este motivatia mea de zi cu zi, prima mea iubire, prima scanteie. Eram in clasa a doua cand am descoperit ca nu exista materie mai motivanta, mai interesanta si mai plina de informatie decat limba engleza, cel putin pentru mine. Totul la limba engleza era o joaca, o transpunere mult mai buna a vietii reale, in care caruselul emotiei ne cuprindea pe toti si ne aducea in fata unor traditii, culturi, oameni si lumi noi, ce meritau sa fie descoperite. Inca de atunci, DESCOPERIREA, a devenit farul care ma ghideaza. Fie ca descopar lucruri noi, locuri noi, oameni noi sau sentimente, o fac cu acelasi entuziasm si daruire, pentru ca e in firea mea sa fiu aproape de oameni , sa fiu aproape mai ales de elevii mei, pe care ii iubesc si alaturi de care invat zilnic ceva nou.

Niciodata nu am simtit, cata vreme am fost eleva , ca tema era o corvoada. Am avut profesori daruiti , poate cei mai cool profesori, care stiau sa dozeze sarcinile si activitatile si sa ne faca sa luam totul in joaca. 

Alina Baiasu cursuri engleza pitesti

Asadar, am devenit si eu profesor, pentru ca am simtit realmente ca e nevoie si de mine, ca e nevoie sa aduc bucurie in viata elevilor mei si sa le cultiv starea de bine. Starea de bine, a mea si a lor, in sala de clasa , este extrem de importanta pentru mine, pentru ca in functie de asta reusim sa crestem si sa ne motivam reciproc. Sunt multe domenii care ne plac poate, cum si mie imi plac muzica, poezia,sportul, insa de fiecare data am simtit ca nu este locul meu, ca sunt altii mai buni si ca nu e nevoie de mine. In schimb,Educatia, a fost un imbold intotdeauna, un domeniu unde ma simt chemata si unde pun umarul cu drag, cautand sa ma perfectionez zilnic , sa particip la toate cursurile care consider ca ar deschide mai bine calea comunicarii cu elevii mei. Eu mi-am gasit calea, acum le sunt alaturi celor care sunt in cautarea ei.
Cu iubire,
Alina