Amalia Marasescu
Profesor lb. engleza
Mi-am dorit sa predau engleza din clasa a VII-a, cand meditatiile facute din clasa a III-a au inceput sa dea roade si am simtit ca asta stiu si asta vreau sa fac. In 1992 am dat admitere la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii de Vest, Timisoara, sectia Engleza – Romana, facultate pe care am absolvit-o in 1997. Mi-am inceput cariera didactica la o universitate particulara din Timisoara, pe care am parasit-o dupa un an pentru a reveni in Pitesti.
Din 1998 predau engleza la Universitatea din Pitesti, Facultatea de Teologie, Litere, Istorie si Arte (denumirea actuala). Am fost, pe rand, preparator, asistent, lector. Am facut un master in Teoria si practica traducerii. Limba engleza la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Am obtinut titlul de Doctor in filologie in 2005, cu distinctia CUM LAUDE, teza, Mihail Sadoveanu si romanul mitico-istoric european, fiind elaborata sub indrumarea domnului prof. univ. dr. Cornel Ungureanu, de la Universitatea de Vest, Timisoara. Din 2012 sunt conferentiar si predau cursuri de Istoria literaturii si civilizatiei engleze (secolul al XX-lea), Teoria, evolutia si practica traducerii, Didactica limbii engleze si Istoria Angliei. Am publicat opt carti ca autor unic, trei in colaborare, sase traduceri din engleza in romana si peste patruzeci de articole de specialitate.
De ce am venit la Smart? Pentru ca imi doream sa contribui mai mult la procesul de invatare a limbii engleze (la universitate nu predau propriu-zis engleza, ci alte lucruri cu ajutorul ei), pentru ca imi doream sa fiu in preajma copiilor, sa vad progresul lor de la o saptamana la alta. Pentru ca imi doream o noua perspectiva asupra lucrurilor. Am gasit aici, pe langa o viziune pozitiva asupra potentialului elevului, metode interactive, jocuri si bucurie, sprijin si colaborare in toata puterea cuvantului. Am participat la cursuri care sa ma familiarizeze cu metoda Smart, am asistat la ore predate de colege mai tinere, dar cu mai multa experienta aici, mi s-a explicat cum sa folosesc calculatorul in predarea online si hibrid si, in general, am primit ajutor de cate ori am avut nevoie.
Acum predau si la facultate, si aici, si cele doua se completeaza in mod fericit.