Ana Ticuta

Profesor lb. engleza

linie alba
linie portocalie

Nu imi amintesc cu exactitate cand am descoperit libertatea pe care ti-o ofera cunoasterea limbilor straine. Cert este ca, prin clasa a IX-a, am decis ca viata mea profesionala trebuie sa aiba in centrul ei limbile straine. Asadar, a fost firesc sa sustin admiterea la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii din Bucuresti, specializarea Engleza-Spaniola.

Am studiat cu pasiune si dedicare atat cele doua limbi straine, cat si modalitatile prin care as fi putut sa le impartasesc altora in mod eficient. Dupa obtinerea licentei in vara anului 2008, am decis sa imi aprofundez cunostintele si am ales programul de masterat „Romanistica: Studii de Hispanistica” al Universitatii din Bucuresti, dar si pe cel de „Traductologie – Limba engleza” al Universitatii din Pitesti, inceput un an mai tarziu.

Fiind crescuta literalmente in scoala, de doi bunici invatatori, nu imi puteam dori alta profesie decat aceea in care formezi si impartasesti, cresti si ii ajuti pe altii sa creasca. Am inceput sa predau in anul 2011 si de atunci traiesc bucuriile si satisfactiile, uneori dezamagirile si frustrarile si, din nou, bucuriile si implinirile acestei profesii speciale. Cum pot descrie sentimentele pe care le-am avut cand doua eleve de la Colegiul National Ion C. Bratianu au obtinut, sub indrumarea mea, Locul III si o mentiune la Olimpiada Nationala?

Ana Ticuta cursuri engleza pitesti

In 2016 am inceput sa colaborez cu Smart Academy of Languages. Ulterior, am decis ca acesta este cel mai potrivit loc pentru mine, locul in care pot oferi tot ce am de oferit si, mai ales, locul in care pot creste profesional si personal. Sunt mandra de fiecare diploma obtinuta de cursantii mei Smart la examenele Cambridge. Sunt extrem de fericita cand aud copiii vorbind fluent in engleza. Sunt copii cu care lucrez la Smart de 7 ani: in 2016, ei erau Pre-Schoolers, eu hotarasem sa-mi ies din zona de confort si sa invat din nou – metode moderne, abordari diferite, sa invat despre copii si despre mine. In august 2015 obtinusem Certificarea „Cambridge TKT Young Learners” – Band 4= extensive knowledge of TKT: YL areas, dar nu avusesem ocazia sa aplic cunostintele invatate in timpul acestui curs. Din fericire, Smart s-a dovedit a fi locul perfect in care sa folosesc ce stiam deja, dar mai ales locul in care sa invat ceva nou in fiecare zi. Am avut ocazia sa particip la 6 conferinte SuperTeach si la multe alte programe de formare nationale si internationale –cea mai draga amintire a mea este Conferinta Internationala pentru Profesorii de Limba engleza de la Barcelona – ELT Conference, februarie 2019.
Tot la Smart, am adaugat listei de provocari acceptate si predarea unui modul pentru adulti.