Daniela Petrache

Profesor lb. germana & franceza

linie alba
linie portocalie

Dintotdeauna mi-a placut sa invat ceva diferit fata de ceilalti, sa ma deosebesc prin cunostintele acumulate, dar sa le impartasesc si oamenilor, ajutandu-i sa se dezvolte.

Inca din perioada scolii generale mi-au placut limbile straine, dar trebuie sa recunosc ca nu-mi placea abordarea profesorului . Ajungand la liceu am avut parte de acelasi sistem limitat.

In momentul cand am decis sa studiez limbile straine la facultate, am avut nevoie de o pregatire riguroasa, pentru ca limba germana era putin mai grea. Mare mi-a fost dezamagirea cand am constatat ca nu gasesc un profesor care sa ma ajute sa ma pregatesc pentru competentele necesare examenului. Marturisesc ca m-am pregatit cu doi profesori simultan.

Plina de speranta si de incredere am dat examen si am intrat in anul 2004 la Facultatea de Litere din Craiova, la sectia Franceza-Germana, la buget. Acolo am simtit cu adevarat ca am luat contact cu limba pentru ca profesorii nativi de la sectia de germana ne antrenau in diverse proiecte.

Daniela Petrache cursuri engleza pitesti

In anii 2004 si 2006 am obtinut burse de studiu pentru Germania (Deutscher Akademischer Ausdienst) iar in anul 2008 am terminat facultatea cu media 9.75 (media la limba germana fiind 10.00).

Experientele destul de neplacute pe care le-am avut ca elev, m-au determinat sa refuz cu desavarsire intrarea in invatamantul de stat. Simteam ca locul meu nu este acolo pentru ca voiam sa fiu complet diferita fata de tot ceea ce intalnisem eu, cursanti mei sa vina de placere la orele de germana si nu constransi de presiunea unor examene sau la insistentele parintilor.

Dupa o serie lunga de teste, am reusit in septembrie 2008 sa ma alatur echipei de la centrul de limbi straine ,,Lingua International,,. Aici mi s-a oferit posibilitatea, prin intermediul activitatii practicate in tara si in strainatate, sa acumulez experienta la nivelul tuturor categoriilor de varsta ale cursantilor .

Dorinta acerba de a ma perfectiona continuu, m-a determinat sa accept sansa de la lucra la centrul SMART Academy, unde, inca din primele zile , am simtit ca, aici, cursantul si nevoile lui sunt pe primul plan.

Sper ca prin metodele moderne aplicate sa fiu de un real folos in invatarea limbii germane intr-un mod cat mai natural, iar cursantii mei sa gaseasca in mine siguranta ca se poate si altfel.