Denisa Curiman

Profesor lb. engleza

linie alba
linie portocalie

Calatoria mea pe acest drum profesional a inceput in toamna anului 2017, cand dupa finalizarea studiilor de master, m-am alaturat echipei Smart ca profesor de limba engleza. Am facut acest pas cu mari emotii, dar cu o bucurie si mai mare. Stiam deja despre mine ca imi place sa lucrez cu oamenii si ca aceasta profesie este una cu adevarat speciala. Stiam ca aveam sansa sa ajut copiii sa gaseasca puterea de a progresa, dar nu eram atunci constienta ca aceasta experienta ma va transforma si pe mine atat de mult.  Multi nu credeau ca voi reusi in noul meu rol, stiindu-ma o fire emotiva si timida. Dar in relatia mea cu elevii aceste caracteristici ale personalitatii mele au devenit avantajele care m-au ajutat sa ii inteleg mai bine si sa creez legaturi puternice cu acestia. Iar eu am avut inca de la inceput acest scop, acela de a ii face pe ei sa se simta ca intr-o familie care le imbratiseaza spiritul unic si propriul ritm cu toleranta si cu increderea ca isi vor atinge obiectivele.

Denisa Curiman cursuri engleza pitesti

Stiam deja din experienta mea ca elev ca informatia transmisa de un profesor este stirbita de valoare atunci cand metodele alese sunt nepotrivite sau acesta impartaseste cunostintele sale cu un aer superior, menit sa ii umileasca pe elevi. Si tocmai de aceea eu i-am intampinat inca de la inceput cu naturaletea care ma defineste si nu le-am negat emotiile. Le-am validat efortul si am incercat sa creez mediul in care valori precum colaborarea, prietenia, increderea in sine, optimismul, infloresc in timpul unui act educational de calitate. Astfel copiii au reusit sa invete limba engleza, sa obtina rezultate foarte bune la examenele Cambridge, participand intr-un cadru prietenos la activitati distractive si interactive care binedispun, dar care arata si avantajele perseverentei si ale efortului constant si asumat.

In toata activitatea mea de profesor ma inspir din viata si de la comorile cele mai de pret care imi trec pragul clasei in fiecare zi, copiii. Dar sprijin si inspiratie gasesc si in cancelaria Smart, care e un univers colorat de idei si creativitate. Invatarea este un proces continuu atunci cand esti profesor, asa ca participarea la conferinte si traininguri este un must. Iar intr-un domeniu atat de provocator si dinamic ca acesta, mereu este loc pentru inovatie si tehnici noi, focusate pe cursant.

Sa insuflam iubirea pentru limbile straine si comunicare este telul nostru si cred ca aici, la Smart Academy of Languages, reusim sa o facem intr-un mod cu adevarat minunat.