Diana Margaritescu

Profesor lb. engleza

linie alba
linie portocalie

Comunicarea a fost intodeauna un mister pentru mine, iar dorinta de a comunica, de a ma face inteleasa si de a-i intelege pe altii m-a purtat in diverse locuri si situatii in care a vorbi doar limba romana nu ar fi fost suficient. A fi poliglot este una din abilitatile pe care le pretuiesc cel mai mult la oameni si a fost mereu o motivatie care m-a inspirat sa imi depasesc limitele si sa indraznesc mai mult.

Desi meseria sau misiunea de dascal nu a fost prima mea optiune si initial am urmat un profil economic in Facultate, am decis, ca dupa 12 ani de experinta in telecomunicatii, sa imi schimb total orientarea in cariera si sa ma alatur echipei Smart ca profesor de limba engleza.

Sunt profesor de limba engleza la Academia Smart din 2018, am certificare CELTA pentru predarea limbii engleze pentru non-nativi, am nivel de cunostinte B2 in limba italiana si nivel de cunostinte A2 in limba portugheza.

diana margaritescu cursuri engleza pitesti 01

Viziunea Smart m-a atras inca de la inceput iar primul meu contact cu academia a fost prin intermediul copiilor mei care studiaza in acest centru de aproape 7 ani. Cel mai mare aport in hotararea de a face aceasta schimbare il au copiii mei, Mircea si Malina, care m-au incurajat sa uit de prejudecati si ratiuni financiare si sa imi urmez pasiunea , « just follow your heart and be true to yourself ».
Consider ca rolul profesorilor la Smart, dincolo de a facilita dobandirea fluentei si a acuratetii limbii studiate( invatarea gramaticii si a vocabularului), este sa ii ajutam pe cursanti sa vada imaginea de ansamblu, sa inteleaga diferite culturi si sa se poata adapta oriunde ii vor purta pasii in acesata lume diversa.

Pentru mine invatarea permanenta este un stil de viata si cred cu putere ca exemplul personal ii poate inspira atat pe proprii mei copii cat si pe copiii de la clasa, cred ca ne putem reinventa si ne putem adapta la orice schimbare. Aceasta abilitate este primordiala pentru viitorul copiilor nostrii, alaturi de abilitatea de a comunica eficient, de dezvoltare a inteligentei emotionale si a gandirii critice.
Sunt fascinata de neurodiversitate, ma informez, studiez si ma dedic sa fac cunoscuta aceasta stare de fapt, deoarece asa cum trasaturile fizice si personalitatea pot fi diferite, la fel si creierul uman este conectat diferit la realitatea inconjuratoare. Percepem diferit, gandim diferit si reactionam diferit, si aceasta este NORMALITATEA.

Altceva despre mine? Sunt o persoana vesela, deschisa, cu o pofta de viata molipsitoare si energie debordanta, vad mereu partea plina a paharului si incerc sa iau ce e mai bun din orice experinta deoarece a invata din greseli este cea mai temeinica invatare.