Luiza Barbulescu

Profesor lb. engleza

linie alba
linie portocalie

Inca din primii ani de liceu m-am gandit ca vreau sa studiez in afara tarii si pentru a-mi putea indeplini acest vis aveam nevoie de invatarea unei limbi straine: engleza. Stiam ca nu e de ajuns sa vorbesc la un nivel mediu, asa ca am ales sa studiez la Universitatea din Pitesti, Facultatea de Litere, sectia Franceza-Engleza.

Dupa doi ani de studiu, am obtinut o bursa Erasmus in Spania, Tarragona. Sunt convinsa ca aceasta experienta mi-a schimbat vizunea asupra actului educative si a multor metode de predare. In Spania, am studiat si am predat limba engleza timp de 6 luni, am lucrat cu profesori si elevi spanioli dar si cu profesori englezi nativi. Aceste colaborari m-au ajutat sa vad educatia dincolo de barierele impuse de invatamantul romanesc si mi-am dorit sa ma intorc in tara sa povestesc si totodata sa pun in practica tot ceea ce am invatat acolo. Intoarsa in tara, mi-am terminat studiile si am aplicat pentru un internship de vara la Centrul de Limbi Straine SMART Academy of Languages unde am intalnit oameni care se dedica in totalitate copiilor si educatiei.

luiza barbulescu cursuri engleza pitesti

Interesul pentru scoala tot mai redus al copiilor, din diferite motive, ne face pe noi, profesorii sa ne gandim la activitati cat mai interactive si distractive prin care sa facilitam invatarea. Metodele traditionale, cu accentual pus pe profesor, nu mai au ce cauta in acest secol. Trebuie sa ne adaptam nevoilor celor mici si sa ne axam pe metode prin care ei singuri sa descopere frumusetea limbii engleze si sa isi doreasca achizitionarea ei. Acest lucru nu este intotdeauna usor, insa cu siguranta satisfactia reusitei este imensa!

Impreuna cu echipa SMART dorim sa le aratam copiilor cum invatatul poate fi facut cu seriozitate si distractie in acelasi timp.