Mona Serban

Profesor lb. engleza & franceza
Manager & teacher trainer

linie alba
linie portocalie

Intotdeauna am fost pasionata de predarea limbii engleze, de limba engleza in sine, de complexitatea si de frumusetea ei. Imi amintesc ca vorbeam in engleza in casa cu sora mea cand eram mici, ni se parea foarte interesant ce faceam noi, mai ales cand nu vroiam sa ne inteleaga parintii nostri. Atunci cand a venit momentul sa aplic la o universitatea, alegerea de a studia limbi straine a venit natural si dupa un examen cu foarte multe emotii am intrat la sectia Franceza-Engleza a Universitatii din Pitesti, pe locul 2 la fara taxa.

In ultimul an de facultate organizatia studenteasca Aiesec a facut recrutari pentru licentiati dornici de un schimb cultural si am fost selectionata sa plec in Turcia, in orasul Eskisehir unde am lucrat intr-o scoala privata. Aceasta a fost prima mea experienta de predare care mi-a influentat intreaga viziune asupra cum ar trebui sa predam o limba straina. Neputand sa imi folosesc limba nativa in Turcia, am invatat metode prin care sa facilitez invatarea limbii engleze fara filtrul limbii native.

mona serban cursuri engleza pitesti

Intoarsa din Turcia, am plecat tot cu un internship Aiesec in Columbia, America de Sud unde am obtinut un post de profesoara datorita certificatului Cambridge CPE pe care il aveam si care m-a departajat de alti candidati. Am stat intreg anul 2006 in Columbia, loc in care mi-am perfectionat si limba spaniola. Am lucrat 6 luni pe coasta, in Santa Marta si 6 luni am lucrat in centrul de limbi straine al universitatii EAFIT din Medellin, unde am beneficiat si de traininguri cu profesori americani. Din ianuarie 2007 m-am mutat in Londra unde am urmat cursuri de formare si specilizare profesionala, inclusiv un curs de Marketing. Aceste cursuri, cu o abordare 100% practica, am avut ocazia sa fiu indrumata si ghidata de profesori nativi, care ofereau permanent cursantilor feedback obiectiv la orele noastre de predare si indrumari clare pentru a maximiza impactul predarii asupra cursantilor.

Punctul culminant al carierei mele in strainatate a fost fara indoiala faptul ca am predat limba engleza pentru examinarea IELTS intr-un centru privat din sudul Londrei.

Intoarsa acasa in ianuarie 2009,mi-am dorit sa promovez examenele Cambridge si sa folosesc metodele si cunostintele dobandite in strainatate. Din martie 2011, cand am pus bazele centrului English Fun Language Center, am promovat examenele Cambridge in Pitesti, importanta lor in viata copiilor, aceasta verificare obiectiva care ne arata, la sfarsitul unui an de munca, progresul facut si nivelul la care am ajuns. Mai tarziu, cand am adaugat si cursuri de limba germana, franceza si spaniola, ENGLISH FUN a devenit SMART Academy of Languages. 

Impreuna cu echipa SMART incercam sa ii facem pe cursanti constienti de importanta invatarii unei limbi straine, de efortul constant pe care trebuie sa il depunem pentru propriul progres si pentru a ne asigura un viitor frumos, in care stapanirea excelenta, la nivel near – native a unei limbi straine de circulatie internationala, este un must!