Raluca Ciobotea

Profesor lb. engleza

linie alba
linie portocalie

Am fost atrasa limba engleza inca de mic copil, de cand vizionam zeci de desene animate in aceasta limba, dorind si incercand sa inteleg ceea ce spun personajele mele preferate. Am inceput sa iubesc engleza cu adevarat inca din ciclul primar, datorita unui profesor minunat, pasionat de ceea ce facea, un om care a stiut sa inspire, sa transmita placerea si daruirea puse in predarea acestei limbi. Se spune ca atunci cand un profesor iti place cu adevarat, ajungi sa iubesti materia pe care o preda. Iar acest lucru mi s-a intamplat mie. Nu numai ca am inceput sa iubesc engleza si sa imi doresc sa o stapanesc din ce in ce mai bine, dar mi-am dorit sa ii calc pe urme profesorului meu si sa ajung intr-o buna zi ‘la catedra’.

Mai mult decat atat, am devenit din ce in ce mai constienta de necesitatea de a cunoaste o limba de circulatie internationala si de gama larga de beneficii si de oportunitati ce decurg din stapanirea acesteia. Astfel, am urmat un liceu cu profil bilingv (Colegiul National Liceal Zinca Golescu – sectia Filologie Bilingv) si, bineinteles, am continuat sa studiez limi straine, absolvind in anul 2013 Facultatea de Litere – Limbi Moderne Aplicate (Engleza, Franceza, Germana), din cadrul Univestitatii de stat din Pitesti, iar in iunie 2015, Masterul de Limbi Moderne si Comunicare Internationala, din cadrul aceleiasi universitati. De asemenea, am urmat cursurile Modulului Pedagogic, nivelul I.

 

Raluca Ciobotea cursuri engleza pitesti 1

Primul contact cu ‘meseria de teacher’ a fost in anul 2014, la o gradinita unde trebuia sa predau engleza unor copii cu varste cuprinse intre 3-6 ani. A fost o adevarata provocare; a fost nevoie de daruire, de rabdare, de ambitie si de perseventa in a cauta noi si noi activitati, jocuri, moduri de predare interactive pentru a mentine viu interesul celor mici. Aceasta experienta mi-a confirmat ca acesta este drumul pe care trebuie sa il urmez – sa lucrez cu cei mici, predandu-le ceea ce imi place cel mai mult – limba engleza. Ulterior, in septembrie 2015, a aparut o oportunitate extraordinara pentru a face in continuare ceea ce imi place. Am fost acceptata in echipa Smart (English Fun in acea perioada), in urma unui interviu plin de emotii si de asteptari, si a unui training intens (oferit de Mona Serban), cu ajutorul caruia mi-am intarit cunostintele si mi-am insusit noi metode de predare.De atunci fac parte din echipa Smart. Au fost ani in care am lucrat cu sute de copii, de la care si eu, la randul meu, am invatat enorm, M-am bucurat sa le fiu alaturi in clasa, in parc- la cursurile de vara, in tabere, dar si la sustinerea examenelor Cambridge.

Imi doresc ca in continuare sa inspir cursantii, sa le transmit iubirea mea pentru aceasta limba, sa lucram impreuna cu seriozitate si efort, dar si cu zambete si voie buna.